سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بصیرت نافذ جمعه 86/11/19 ساعت 1:55 صبح

 بصیرت نافذ

«شگفتى ساز»، «عجیب»، «خارج از تصور» و «غیرقابل پیش بینى» اصطلاحاتى هستند که معمولاً رسانه هاى غربى براى توصیف وقایع و پدیده هاى مهمى که در سه دهه اخیر در کشور ایران به وقوع مى پیوندد، به کار مى برند. اگر حدس و گمان هایى را که رهبران و رسانه هاى غربى قبل از هر واقعه و تحول مهمى در ایران اسلامى مطرح مى کنند، مورد مداقه و مطالعه قرار دهیم و سپس مسیر و نتیجه کاملاً مغایر با آن حدس و گمان ها را در نظر بگیریم به غربى ها حق خواهیم داد که واژگانى چون شگفتى ساز، خارج از تصور و ... را براى توصیف این رخدادها به کار گیرند.
فى الواقع رهبران و رسانه هاى جهان غرب از منظر خود و براساس متدولوژى و مؤلفه هایى که براساس آنها تحولات سیاسى جوامع خود را ارزیابى مى کنند به تحلیل و پیش بینى تحولات ایران نیز مى پردازند؛ از همین روست که معمولاً ره به خطا برده وبه دلیل عدم در نظر گرفتن مؤلفه هاى اصلى تعیین کننده در رفتار سیاسى ایرانیان و رخدادها و پدیده هاى برخاسته از این رفتار، یکباره با شوک هاى شدید و خارج از تصور مواجه مى شوند.
البته تنها غربى ها نیستند که به دلیل ملاک قراردادن معیارها و شاخص هاى مورد نظر خود و بى توجهى به مؤلفه هاى بومى تأثیرگذار بر رفتار سیاسى مردم ایران، معمولاً دچار لرزه هاى سیاسى و نیز بحران تحلیل مى شوند، بلکه افراد و جریان هایى در داخل کشور نیز که از همان زاویه دید غربى ها، مسائل و پدیده ها را مورد بررسى و ارزیابى قرار مى دهند و احیاناً مواضع و فعالیت هاى خود را برهمین مدار تنظیم مى کنند، گرفتار چنین تکانه ها و بحران هایى مى شوند.
انتخابات نهمین دوره ریاست جمهورى و نتیجه آن، از جمله رخدادهاى سیاسى مهمى بود که نه تنها در خارج، بلکه در داخل کشور نیز بسیارى را با شگفتى مواجه ساخت. گرچه نتیجه این انتخابات شبیه دو انتخابات قبلى (دومین دوره شوراها و مجلس هفتم) و به یک معنا زنجیره نهایى یا گام سوم در اقبال عمومى به اصولگرایان بود؛ اما روند انتخابات ریاست جمهورى نهم در بسترى کاملاً متفاوت پیش رفت و شرایط حاکم بر آن، تفاوت ها و تمایزات بسیار آشکارى با دو انتخابات قبلى داشت.
اولاً ، پس از انتخابات دومین دوره شوراها (اسفندماه 1381) جریان اصلاح طلب، دلیل شکست خود را عدم حضور مردم پاى صندوق هاى رأى و مشارکت ضعیف آنها عنوان مى کرد. در انتخابات مجلس هفتم (اسفندماه 1382) نیز، این جریان ناکامى و عدم توفیق خود را به عملکرد نهاد ناظر بر انتخابات و رد صلاحیت کاندیداهاى وابسته به خود از سوى شوراى نگهبان نسبت مى داد. اما در انتخابات نهم ریاست جمهورى، زمینه هاى طرح چنین بهانه هایى، دیگر وجود نداشت. یعنى از یک سو همه جریان هاى سیاسى اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و مستقل (حتى طیفى از اپوزیسیون داخل کشور) رسماً داراى کاندیدا بودند و از سوى دیگر، از ماه ها پیش از برگزارى انتخابات، مطابق نظرسنجى هاى انجام شده، مشارکت گسترده مردم یک امر کاملاً مسجل بود و در هر دو مرحله انتخابات نهم ریاست جمهورى، صندوق هاى رأى با اقبال بى نظیر مردم مواجه گردید.
ثانیاً ، برخلاف دو انتخابات گذشته که جریان پیروز انتخابات (یعنى اصولگرایان) داراى وحدت رویه و لیست واحد انتخاباتى بود، در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهورى این جریان نیز دچار انشقاق گردید، به گونه اى که از جانب طیف هاى مختلف اصولگرایان، چند کاندیدا به عرصه فعالیت هاى انتخاباتى پاى گذاشتند و این چند کاندیدا به موازات رقابت با کاندیداهاى اصلاح طلب در حال رقابت با یکدیگر نیز بودند.
ثالثاً ، برخلاف دو انتخابات قبلى که رقابت اصلى میان دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب بود، در انتخابات نهم ریاست جمهورى ورود آقاى هاشمى رفسنجانى معادله گذشته را به هم زد و نوعى شکاف در آرایش سیاسى هر دو جناح عمده به وجود آورد. به ویژه در مرحله دوم انتخابات، ائتلاف و صف بندى جدیدى شکل گرفت که از آرایش سیاسى انتخابات قبلى کاملاً متمایز بود.
به دلیل وجود چنین شرایطى، بسیارى از تحلیلگران داخلى و خارجى بر این گمان بودند که انتخابات نهمین دوره ریاست جمهورى، روند و نتایجى متفاوت با انتخابات دوره دوم شوراها و مجلس هفتم خواهدداشت.
برهمین اساس، رهبران و رسانه هاى غربى در رابطه با انتخابات ریاست جمهورى نهم ضمن تلاش تبلیغاتى براى کاستن از مشارکت مردم - جهت متزلزل ساختن پایه هاى مقبولیت نظام - برنامه هاى خود براى مواجهه با ایران پس ازانتخابات را بر مبناى پیروزى فرد یا جریانى که ادامه دهنده راهبرد موسوم به «تنش زدایى» درعرصه سیاست خارجى (و انعطاف در پرونده هسته اى) باشد، تنظیم کرده بودند.
برخى تحلیلگران و فعالان داخلى (به طور مشخص تئورى پردازان جریان رادیکال اصلاح طلب) نیز، از مدت ها قبل مدعى بودند که رأى و پایگاه اجتماعى جریان اصولگرا 15 درصد است و اگر زمینه براى رقابت جدى به وجود آید و مشارکت گسترده باشد، اصولگرایان به هیچ وجه پیروز میدان انتخابات نخواهندبود. بر این مبنا، زمانى که بین طیف هاى اصولگرا انشقاق به وجودآمد و چند کاندیدا از این جریان پابه عرصه رقابت ها گذاشتند، طبعاً براى تحلیلگران مذکور، شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهورى، سرنوشتى محتوم بود.
اما على رغم وجود این شرایط و پیش بینى ها، انتخابات نهم ریاست جمهورى نیز به کلکسیون شگفتى ها و عجایب سیاسى ایران (البته براى تحلیلگران غربى و غرب گرا) افزوده شد و نتیجه حضور حماسى و مشارکت گسترده مردم پاى صندوق هاى رأى، انتخاب دکتر محمود احمدى نژاد به عنوان رئیس جمهور جدید بود که بیش از همه کاندیداها شعارهایش اصولگرایانه و با آرمان ها و شعارهاى اصیل انقلاب و نظام همسویى و تطابق داشت.
فى الواقع اگر «معنویت» و «عدالت» را به عنوان محورى ترین شعارها و آرمان هاى انقلاب اسلامى و نیز شاخصه هاى اصلى گفتمان امام(ره) و رهبرى به حساب آوریم، رویکرد مردم در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهورى، مهر تأییدى چندباره براین شعارها و این گفتمان بود. این تأیید حماسى شعارهاى انقلاب توسط اکثریت قاطع مردم ایران، البته براى کسانى که با ملاک ها و شاخص هاى جامعه شناسى غربى، روند سیاسى - اجتماعى ایران را به سمت دورى از اصول و ارزش هاى دینى و انقلابى و نزدیکى به گفتمان مدرنیته و توسعه غربگرایانه ارزیابى مى کردند، شوک و ضربه اى سنگین و غیرقابل تصور بود. اما براى کسانى که با درنظرگرفتن تمامى مؤلفه ها به ویژه روحیه آرمان خواهى، معنویت گرایى ، عدالت طلبى و بصریت نافذ ملت ایران به تحلیل رفتارسیاسى این ملت و رویکردهاى آن درآزمون هاى ملى مى پردازند، نتیجه این انتخابات تاحدود زیادى قابل پیش بینى و قابل تصور بود.
فى الواقع، براى آنها که شرایط واقعى و عینى جامعه ایران را درنظر مى گیرند (و نه رؤیاها و تمایلات خود را) و رفتار مردم این سامان را درعرصه هاى حساسى چون انقلاب و دفاع مقدس و انتخابات مختلف به عینه مشاهده کرده اند، اگر نتیجه انتخابات غیر از این بود، جاى تعجب و حیرت داشت.
اکنون دو سال پس از حماسه سوم تیر 84بازخوانى بسترها و زمینه هایى که منجربه پدید آمدن آن حماسه باشکوه گردید، ضرورتى است که مى تواند در تبیین روند تکاملى انقلاب اسلامى و حرکت اصیل ملت ایران به نوبه خود مؤثر واقع گردد.

روزنامه ایران

 


نوشته شده توسط: محمد حق دوست


ِْلیست کل یادداشت های این وبلاگ

ادامه فعالیت در وبلاگ قابلمه بدست
لری کینگ هم به سخنان هاشمی استناد کرد
هانیبال الخاص و ناصر حجازی!
سری ششم کلیپهای "رویای سرطانی"
ترور در روز رأی اعتماد
اللهم عجل لولیک الفرج
سری پنجم کلیپهای "رویای سرطانی"
سری چهارم کلیپهای "رویای سرطانی"
قانونی ترین دزدی قرن!
سری سوم کلیپهای 'رؤیای سرطانی'
اهانت به رهبری، مردم و احمدینژاد از جایگاه وکیل مدافعی سران فتنه
تقدیم به نخبه بیبصیرت "علی.م": عمرسعد شمایید که پیمان شکنید!
آوای مرگ بر موسوی سخنرانی سید حسن را نیمه تمام گذاشت
عظیم ترین نماز جمعه تاریخ اسلام به امامت رهبر معظم انقلاب
عدهای در صف دشمنان امام ادعای مالکیت انحصاری خط امام را دارند
[همه عناوین(671)][عناوین آرشیوشده]

خانه
مدیریت
پست الکترونیک
شناسنامه
 RSS 
 Atom 



:: کل بازدیدها ::
509815


:: بازدیدهای امروز ::
9


:: بازدیدهای دیروز ::
12



:: درباره من ::

محمد حق دوست
بسم الله الرحمن الرحیم اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و جعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه . این وبلاگ رو راه انداختم تا از مردی دفاع کنم که آماج حملات بی رحمانه و بی شرمانه دشمنان خارجی و مخالفین داخلی قرار گرفته . کسی که تنها جرمش خدمت و نوکری ملت ایرانه ، کسی که معنای واقعی یک رئیس جمهور رو برای مردم به تصویر کشید ، کسی که ثابت کرد با دین هم میشه حکومت کرد ، کسی که ثابت کرد افکار امام به زباله دان تاریخ نپیوسته، کسی که بعد از چندین سال آوای دلنشین اللهم عجل لولیک الفرج رو در سراسر گیتی طنین انداز کرد ، کسی که یاد و خاطره رجایی رو در ذهن مردم زنده کرد ، کسی که نظام های ظالمانه و ناعادلانه حاکم بر دنیا رو به سخره گرفت . کسی که ...

:: لینک به وبلاگ ::


:: پیوندهای روزانه::

آقای مطهری! دانشگاه آزاد هم تقصیر مناظره است؟! [41]
وقف دانشگاه آزاد ، دزدی بزرگ [45]
لاریجانی : من به وظیفه ام عمل کرده ام [11]
از کیف انگلیسی تا کیف آزادی [9]
مطالبه حقوق مستضعفین از نمایندگان جاسبی گرا+ شماره موبایل [33]
مسئله دانشگاه آزاد و آزمون فساد ستیزی نظام [20]
اصولگرایان اصول را بخاطر آورید! [6]
وکیل الرعایا یا وکیل الدانشگاه آزاد؟ [10]
مجلسی که انگار از جنس مردم نیست [13]
اکنون پس از 20 سال... [51]
آیا سید حسن پیام مردم را شنید؟ + فیلم [267]
موسوی و کروبی در سالگرد رحلت امام(ره) چه می‌کنند؟! [48]
نظر رهبر انقلاب در مورد الله اکبر گفتن سبزها [43]
چرا سخنرانی سید حسن نیمه تمام ماند ؟ [25]
واکنش مردم به سیدحسن نوعی هشدار بود [23]
[آرشیو(162)]


:: فهرست موضوعی یادداشت ها::

کلیپ[7] . احمدی نژاد[6] . دانلود[5] . صهیونیسم[5] . هاشمی[5] . موسوی[5] . کلیپ[2] . سفرهای استانی[2] . قالیباف[2] . سید حسن خمینی[2] . خاتمی[2] . انتخابات88[2] . انرژی هسته ای . انقلاب بنزین . تقلب . توهم . جاسوس . جلبک سبز . جنبش سبز . جنگ نرم . حداد عادل . حماسه 88 . خواص . دانشگاه آزاد . دانشگاه از هفت دولت آزاد . احمدی نژاد، خاتمی ، هاشمی . افسادطلبان . اقتصادی . امام خامنه ای . انتخاب دهم . انتخابات مجلس . شریعتمداری . شهید آیت . شیرین خانم عبادی . صانعی . دکتر احمدی نژاد . دکتر عباسی . ژنو ، کلمبیای2 . سبز لجنی . سبزلجنی . سخنرانی ها . کاربردهای انرژی هسته ای . کروبی . سونامی سوم تیر . سیاست خارجی . ضدغرب . طرح تحول اقتصادی . غزه . کلیپ، دانلود، صهیونیسم . نامه ننگین 2003 . هسته ای . وطن فروش . وطن فروشها . یکه تازی در کلمبیا . گفت و شنود کیهان . گفتگوی تلویزیونی . ما می توانیم . متفرقه . مطهری . مناسبتها . مناظره . منتظری .


:: آرشیو ::

**کلیپ**
آرشیو اخبار(88-1386)
آرشیو دسته بندی شده اخبار(88-1386)
آرشیو مطالب 87
سبزترین ها
پول مارو پس بگیر
این سبز و آن سبز
مناظره 10 میلیونی
13 آبان


:: دوستان من (لینک) ::

احمدی نژاد
بسیج جهانی
منطقه ممنوعه
گردباد
بیداری
چلغوز
فصل انتظار
خیلی دور _ خیلی نزدیک
موشک انداز
حزب اللهی مدرنیته
خمینیسم
ارزش خبر
خاتمی نیوز
رجانیوز
خبرنگار مسلمان
مصائب احمدی نژاد
بچه های سوم تیر
اختاپوس
خاکریزیسم
انصارنیوز
محراب اندیشه
ریاست جمهوری اسلامی ایران
روزنامه کیهان
روزنامه قدس
گاه نوشتهایی درباره ی هیچ چیز و همه چی
نسل یبدار
ولایت
پارتیزان
نصیحت به مسئولین جامعه اسلامی
جنبش
وبلاگ بحر
اریکه ایی ازنوع نوشتن
هجوم خاموش
ناگفته ها
یاوران دکتر احمدی نژاد
لاهوت
طنزهای خفن سیاسی
بوی خوش ظهور
بروبچز دبیرستان روشنگر
آواز پرجبرئیل
طنز کاظم
اصولگرا
روزنامه ایران
هجوم خاموش
پرس تی وی
آزادی بیان
برنانیوز
اندیشکده (دکتر عباسی)
مهرنیوز
وبلاگ رسمی دوستداران و منتقدان دکتراحمدی نژاد
خبرگزاری فارس
نیم نگاهی به ...
پرونده ویژه
مرکز بررسی های استراتژیک
اخبار و رویدادهای جنجالی
روایت های آسمانی
شهید چمران
نگرانی
نسل برتر
بهترین وبلاگ دنیا
سرمستانه
نگرانی
دانشگاه از هفت دولت آزاد
وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد
صراحت
تارنگاشت های یک زن مسلمان
تاملات
افتضاح ملی
تمهیدات برای حضور و ظهور
آهستان
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
منطقه ممنوعه
وبلاگ گروهی فصل انتظار
من و روزهایم
بوی خوش ظهور

در گوشی با خدا
شُکوه منطق ایرانى
شاعرانه
همسنگری
اجتماعی سیاسی
شریف نیوز
همولایتی
روایتی دیگر
مهراوه من
نشریه طنز ستون آزاد
محمد پرسپولیسی
دکتر محمد علی رامین
گام آخر
دکتر شهبازی
کوکب هدایت
اول خدا دوم آقا سوم دکتر
کهف
اکینانیوز

احمدی نژاد FANZ
Mafia Online Game
خدمت
ما در شب تاریخ تا صبح بیداریم
نمازخانه بوستان بهاره
خبرگزاری عصر ایران
دیپلماسی ایرانی
یادگارهای ماندگار
درد نوشته های دانشجوی مسلمان
پایگاه خبری جام
دنیای جوانی
پایگاه خبری سپهر
روزنامه عدالتخواه سیاست روز
نشریه پرتو سخن
آیینه
یالثارات الحسین
انصارنیوز
فاطمه رجبی
حدیث نفس
اسلام حقیقی
پیاده تا عرش
شمیم نینوا
جزیره دانلود 2008
رایحه خدمت
دولت ۷۰ میلیونی
رجایی زمان
دکتر احمدی نژاد
سایه نیوز
آبادگران ایران اسلامی
حامی
جعبه جادویی
جزیره تنهایی های من
امید آخر
شمیم
علافی از دیار ابهر
بیا تا برویم
عمو اکبر
فرقه اصلاحیه
نسیم وصل
عصر بیداری
اینجا چراغی روشن است
علی اکبر جوانفکر
خصوصی نیست ... !
در التهاب انتظار فرج...
بسیجی سیاسی
پرواز
شلیکهای خاتمی
جهاد مجازی
شهسوار دل
احمدی نژاد فانز
وبلاگ گروهی موج
۞ مرکز دانلود ایرانیان ۞
ایرانی تمام عیار
رجایی زمان 2
خاتمی ، نه
مجمع وبلاگ نویسان حامی دولت اسلامی
انتقاد
حامیان دولت اسلامی
تداوم
کنایه
شبکه ایران
رییس جمهور ایرانیان
احمدی نژاد مرد خدا
فراماسونری ویهود
بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی پزشکی
استاذنا
استقامت
استناد
یوزارسیف
جنبش دعوت
توپ تانک بسیجی
یااباصالح فدات
ما می توانیم
پایگاه خبری قلم پرس
کلمه نیوز
چرا احمدی نژاد ؟
جنـبش پیامـکی احـمدی نـژاد
وبلاگ کاریکاتور هولوکاست
دولت مهر
پایگاه اطلاع رسانی مهرورزی
پایگاه اطلاع رسانی سحر
امتداد مهر
مردی از جنس مردم
ابـــوحـامـد
تقلب سبز
سیاست روز
صبح بیداری
مازیار بیژنی (کاریکاتور)
دولت اسلامی
تلخندک


:: لوگوی دوستان من ::










:: خبرنامه ::