سفارش تبلیغ
صبا ویژن

86، سال رکوردشکنى دولت بود یکشنبه 87/1/18 ساعت 2:8 صبح

 86، سال رکوردشکنى دولت بود

مصطفی پورمحمدی وزیر کشور مشهور به تبحر در اقناع سازی است. شاید به همین دلیل است که حتی وقتی خبر استیضاح او برای چندمین بار از سوی برخی نمایندگان فراکسیون اقلیت شایعه شد، نامه ای با 240 امضا در حمایت از وی منتشر شد. پورمحمدی یک روز قبل از برگزاری انتخابات مجلس هشتم به گفتگویی 5/2 ساعته با خبرنگاران روزنامه ایران نشسته و اصرار داشته است که در مقدمه گفتگو بر این نکته تأکید شود که وزیر کشور یک روز قبل از انتخابات 280 دقیقه بی دغدغه مصاحبه می کند و رئیس جمهور کشور نیز در سفر به سنگال برای شرکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی به سر می برد و این یعنی نظام و ثبات کشور.

 به گزارش رجانیوز، در این گفتگوی تفصیلی موضوعات متنوعی مورد بحث قرار گرفته است که شاید مهم ترین آنها آمارهای امیدوارکننده ای از اقدامات و جهش های دولت به ویژه در سال 86 است. آمارهایی که بیش از هر چیز نشان می دهد برخلاف دولتهای هفتم و هشتم که در پایان هر سال سعی داشتند ناکارآمدی ها و عدم عمل به وعده های خود را با بهانه هایی از قبیل "نمی گذارند کار کنیم"، "هر 9 روز یک بحران" و... تحت الشعاع قرار دهند، دولت نهم علی رغم حملات بی سابقه به آن و به تعبیر سخنگوی دولت "هر روز 9 بحران"، در عمل به آنچه که وعده داده بوده، تاحدود زیادی موفق بوده است. در این گفتگو بخش هایی از آن در ادامه آمده است: 

 

 86، سال رکوردشکنى دولت بود

 اگر مى خواهیم تئورى بدهیم که تهران خوب بماند، یک راه آن هم این است که به این کلانشهر هیچ امکاناتى ندهیم و به عوض آن، جاى جاى کشور را بسازیم و جاذبه در تهران ایجاد نکنیم، اما آیا ساکنان تهران چنین اجازه اى به ما مى دهند؟!

 آیا شما خبرنگاران چنین اجازه اى مى دهید؟! شما خبرنگاران بیچاره کردید تهران را!؟ به خاطر آن که شما ساکن تهران هستید و دغدغه شما تهران است. خبرنگاران دغدغه شهرستان و روستاها را ندارند. خبرنگاران باید همراه ما به روستاها و شهرستان ها سفر کنند، نه این که فقط مسائل و مشکلات تهران را مطرح کنند. انتقادات بسیارى درباره مترو تهران و ساخت آن مطرح مى شود، درحالى که برخى کوچه هاى شهرستان ها و روستاها آسفالت ندارد.

 در بودجه سهم تهران و سهم شهرستان ها مشخص است. در تهران چون مشکلات زیاد است، ضریب ?‎/? مى دهیم، به همه کشور ضریب یک. این عدالت نیست. شما اجازه نمى دهید این اتفاق بیفتد.

 شوراى شهر تهران نیز اجازه نمى دهد. مدیریت شهرى تهران اجازه نمى دهد. شهردارى تهران فکر مى کند که همه بودجه کشور باید در تهران خرج شود. این طورى نمى شود کشور را اداره کرد. بسیارى از نمایندگان ما وقتى در تهران ساکن مى شوند، دغدغه تهران براى آنها بیشتر از شهرستان متبوعشان است.

 

شما همه را متهم مى کنید!

 

من هم به نمایندگان و هم به خبرنگاران به این خاطر که مطالباتشان را از ما به عدالت درخواست نمى کنند، انتقاد جدى دارم. من بشدت به توسعه شهرى به ویژه در تهران اعتقاد دارم و بر این باورم که تهران نیاز به کمک دارد و باید به مترو و شبکه هاى حمل و نقل آن کمک کرد، اما باید این مسائل به طور متوازن باشد، اگر به طور متوازن به این مسئله فکر نکنیم به تهران ظلم کرده ایم و تهران ? میلیونى در یک چشم بهم زدن ?? میلیونى مى شود.

 

نباید تصور کرد که اگر پارک ها، شبکه هاى حمل و نقل و بزرگراه ها را در تهران خوب توسعه دهیم، کمک به آن کرده ایم، بنابراین اگر بتوانیم جاى خوب و مناسبى براى پایتخت شدن پیدا کنیم و اجازه ندهیم آنجا مثل تهران شود، یعنى آنجا تبدیل به قطب اقتصادى کشور نشود و هرکس که به دنبال پول است به این منطقه سفر نکند، آنجا را پایتخت قرار مى دهیم.

 

نباید به خاطر این که عده اى مى خواهند در بهترین دانشگاه ها باشند، به تهران سفر کنند، بلکه باید در مناطق مختلف کشور دانشگاه هاى مطلوب داشته باشیم. بهترین بیمارستان هاى ما باید در کل کشور توزیع شود. این منطق را دولت نهم بشدت ترویج مى کند و کارهاى بسیارى انجام داده  است. البته اگر پایتخت از تهران منتقل شد نباید تصویر حذف تهران از منطقه در ذهن مردم نقش ببندد. تهران به عنوان بزرگترین، پیشرفته ترین و ثروتمندترین شهر تا چشم اندازى که ما پیش بینى مى کنیم، باقى خواهد ماند. یعنى مسئله انتقال پایتخت دغدغه اى براى ساکنان تهران نخواهد بود. شهرى هم که به عنوان پایتخت انتخاب مى شود، مثل اصفهان، شیراز و مشهد هم نخواهد شد، بلکه یک مرکز سیاسى خواهد بود با مراکز دیپلماتیک که مراکز ادارى و کوچک خدماتى نیز خواهد داشت، تا هرکس با پایتخت کار دارد براحتى به آن دسترسى داشته باشد و مشکلات خود را حل کند. ما اکنون این تئورى را دنبال مى کنیم و این تئورى قابل دفاع است.

 

آیا گزینه هایى وجود دارد؟

 

هنوز جایى مورد نظر نیست.

 

آمارهای ما مثبت است

 

درباره همین آمارها توضیح بیشترى مى دهید؟

 

بله. ببینید من امسال را سال رکورد ها مى دانم و معتقدم سال ?? در تاریخ انقلاب، سال رکوردهاست و در آستانه ورود به سال سى ام انقلاب امیدواریم که این رکوردها را تثبیت کنیم. براى اثبات این موضوع یکسرى آمار به شما مى دهم. از موضوع وزارت کشور، یک نوع از این آمارها مربوط به مقوله امنیت است. خوشبختانه توانستیم سال ?? از افزایش ناهنجارى ها و رخدادهاى ضد امنیتى که از سنوات قبل بویژه از سال ?? به بعد سیر پیوسته صعودى داشت، جلوگیرى کنیم. در دولت جدید توانستیم این سیر صعودى را کم کنیم.

 

به طورى که نرخ رشد این ناهنجارى ها در پایان سال ?? همانند سال هاى ?? و ?? نیست، یعنى اگر سالانه هشت درصد نرخ رشد ناهنجارى هاى امنیتى داشتیم، این نرخ رشد در انتهاى سال ?? به چهار درصد کاهش پیدا کرد. دولت در سال ?? این نرخ رشد را متوقف و در مرحله بعد معکوس کرد. ما در سال ،?? میزان رشد رخدادهاى ضد امنیتى را ?? درصد کاهش دادیم و در سال ?? نیز در برخى شاخص ها شش درصد و در برخى دیگر ?? درصد نسبت به سال ?? کاهش جرائم داشتیم. در سال ?? از نظر آمار رخدادهاى ضد امنیتى مشابه سال ?? هستیم، با دو تفاوت، اول این که در سال ?? جمعیت ما ?? میلیون نفر بود و در سال ?? بیش از ?? میلیون نفر و دیگر این که در این ?? سال، نسل جوان رشد چشمگیرى داشته است و بالطبع امکان وقوع بزه، ناهنجارى ها و رخدادهاى ضدامنیتى در این سنین بیشتر اتفاق مى افتد، یعنى ما طبعاً باید در این سال ها با یک جهش رخدادهاى ضدامنیتى روبه رو مى شدیم که در سنوات قبل تا حدودى روبه رو بودیم ولى توانستیم به نحوى از وقوع این اتفاق جلوگیرى کنیم.

 

یکى دیگر از این رکوردها که براى جامعه ملموس تر است، موضوع تصادفات و حوادث جاده اى است. این موضوع قبلاً اطلاع رسانى شده اما اقدام فوق العاده اى که در این باره صورت گرفته باید اینجا هم گفته شود. ببینید، عددهاى مربوط به کاهش تصادفات و حوادث جاده اى در دنیا معمولاً کمتر از یک درصد است، چون شاخص هاى مخصوص به خودش را دارد، مانند میزان تردد در جاده، حرکت خودرو و تصادف و غیره. جاده سازى هم کار ساده اى نیست که بشود در یک سال چند اتوبان ساخت و یا این که تعداد مأموران پلیس را یکباره دوبرابر کرد. تغییر سریع این شاخص ها امکانپذیر نیست ولى در ایران کاهش تصادفات و حوادث جاده اى با آمارهاى خیره کننده انجام شده است.

 

رشد آمار کشته هاى کشور در سال ?? نسبت به ?? در تصادفات جاده اى ?? درصد بود. در سال ?? نسبت به ?? و فقط در شش ماهه دوم که دولت نهم بر سر کار آمد، این میزان رشد به شش درصد کاهش پیدا کرد. در سال گذشته یعنى ?? نسبت به ،?? این رقم را به منفى یک رساندیم. یعنى کشته هاى تصادفات جاده اى براى اولین بار در سال ?? رشد معکوس گرفت. جالب است بدانید که این آمار امسال یعنى در سال ?? به ??- رسید.

 

درواقع آمار کشته هاى تصادفات جاده اى در سال ?? مشابه آمار کشته هاى تصادفات جاده اى در سال ?? شده است. توجه کنید که در سال ?? در کشور ?‎/? میلیون خودرو داشتیم که با محاسبه افزایش سالانه یک میلیون خودرو، در سال ?? دو برابر این میزان خودرو داریم و این یعنى افزایش تردد و بالطبع افزایش تصادفات و حادثه ها؛ ولى آمار سال ?? ما مشابه سال ?? شده است. این رکورد با درنظرگرفتن شاخصه هایى که تمامى دنیا محاسبه مى کنند، یک رکورد جهانى است.

 

در این آمار همچنین در سال ?? نسبت به سال قبل از آن زخمى هاى حوادث جاده اى، ?? هزار نفر و تعداد حوادث ?? هزار مورد کمتر شده است و سه هزار و ??? نفر کمتر کشته دادیم. سال گذشته نزدیک به ?? هزار کشته در تصادفات جاده اى داشتیم ولى امسال این آمار به ?? هزار نفر کاهش یافته است. این موضوع را درنظر بگیرید که کاهش نزدیک به چهار هزار کشته جاده اى چقدر آثار مثبتى در سطح اجتماع دارد. از به زندان افتادن افراد تا مشکلات دیه و بى سرپرستى خانواده ها و فرزندان یتیم. کاهش این آمار تبعات بسیار مثبت و ارزشمندى به همراه داشته است.

 

ببینید! کاهش ?? هزار تصادف در سال چقدر مى تواند میزان خسارت و هزینه هاى کشور را کاهش دهد. با یک حساب سرانگشتى ساده در هر سال هفت هزار میلیارد تومان فقط از بابت تصادفات جاده اى متحمل هزینه مى شویم. البته این آمار جداى از آمار تلفات انسانى است. کاهش این آمار سرمایه عظیمى را چه از لحاظ روانى، چه از لحاظ اجتماعى و چه از لحاظ اقتصادى براى جامعه دارد. این آمارها واقعاً یک رکورد است.

 

رکورد دیگر ما در حوزه انتخابات است. در سال ?? با یک حرکت بزرگ سیستم جدید انتخابات رایانه اى را وارد عرصه کردیم. درست است که انتخابات موازى (رایانه اى و کاغذى) برگزار مى شود، ولى براى وزارت کشور یک عملیات کامل و تمام است، یعنى مانند شرایطى که انتخابات را کاملاً رایانه اى برگزار کنیم، عمل مى کنیم.

 

اگر من این موضوع را تعبیر به یک انقلاب ادارى بکنم، ملت عزیز باور کنند که همین طور است. ما نمى توانیم مانند گذشته به شیوه سنتى خدمات بدهیم. باید حتماً روش ها را عوض کنیم. در کشورى که ?? میلیون کاربر رایانه دارد و در کشورى که ?? میلیون کاربر تلفن همراه و خطوط ارتباطى وسیع دارد، مگر ما مى توانیم به روش سنتى خدمات ارائه کنیم. نزدیک به ?? سال است که از دولت الکترونیک حرف مى زنیم، اما زیرساخت هایش حداقل بود. امسال دست کم به اندازه ?? سال گسترش شبکه با تجهیزات داشتیم. بیش از ?? میلیارد تومان براى توسعه شبکه مخابرات و رایانه خرج کردیم. این شبکه مختص به وزارت کشور نیست، شبکه دولت است که آن را حتى تا عمق روستاها گسترش دادیم. الآن از ??? بخش کشور، حدود ??? بخش به خط ارتباط مستقیم شبکه دولت ارتباط برقرار کرده است.

 

این اقدام موجب تسهیل ارائه خدمات به مردم مى شود. تمامى استان ها و فرماندارى ها الآن زیر پوشش این شبکه هستند. ما زیرساخت ها را براى ارائه این خدمات به دهیارى ها در سال آینده هم فراهم کردیم. این تجهیزات کل خدمات ادارى کشور را آسان مى کند.

 

رکورد دیگرى که به دست آمده، کارت ملى است. در دولت قبل در چهار سال، ?? میلیون کارت ملى ارائه شده است، در حالى که در ?? ماه گذشته حدود ?? میلیون کارت ملى توزیع کردیم. یعنى در مجموع ?? میلیون کارت ملى صادر شده که از این تعداد نزدیک به ?? میلیون کارت ملى در سال ?? صادر و توزیع شده است که یک رکورد است.

 

اجازه بدهید آمار دیگرى را هم بگویم. بالاترین نرخ رشد جمعیت جوان ما از دو سال پیش شروع شده و تا چهار سال آینده ادامه خواهد داشت، یعنى بیشترین جمعیت جوان کشور را که به سن ازدواج ، به سن شغل و یا به سن مسکن رسیده اند در این شش سال داریم. در این شرایط با یک تقاضاى فوق العاده وسیع روبه رو هستیم که باید این ها را تأمین کنیم.

 

در برنامه سوم توسعه در مدت پنج سال، دو میلیون و ??? هزار مسکن تولید شده است، یعنى حدوداً هر سال ??? هزار مسکن، اما در سه سال برنامه چهارم، ? میلیون و ??? هزار مسکن تولید کردیم، یعنى سالانه نزدیک به ??? هزار مسکن. این در حالى است که امسال تاکنون یک میلیون و ?? هزار مسکن ساخته شده، یعنى در همین زمان هم باز رکورد داشته ایم.

 

پس ببینید در تولید مسکن هم به یک رکورد خوبى رسیدیم. به همین میزان در تولید اشتغال هم موفق بوده ایم. تا سه سال پیش که شروع سنوات جویندگان کار بود، بیکارى در کشور ?? درصد بود. در همین سال یک میلیون متقاضى هم به بازار کار اضافه شد. در برنامه چهارم سالانه براى ??? هزار نفر طراحى تولید اشتغال شده است. با در پیش گرفتن این برنامه عملاً امسال باید نزدیک به ?? درصد بیکار مى داشتیم، اما اجازه ندادیم به این عدد برسیم، ضمن این که بعضى ها ما را متهم مى کنند که طبق برنامه عمل نمى کنیم. ما اصلاً طراحى برنامه را در جهاتى ناقص مى دانیم و با عدد و رقم هم این موضوع را ثابت مى کنیم. طراحى هاى برنامه نه در مسکن و نه در اشتغال، دقیق محاسبه نشده است.

 

ما در سه سال گذشته به طور میانگین هر سال بالاى یک میلیون تولید شغل داشته ایم. از ابتداى شروع به کار دولت نهم تا اواسط بهمن ماه امسال سه میلیون و ??? هزار شغل ایجاد کردیم که به همین خاطر نرخ بیکارى از ??‎/? به ?‎/? رسید. این آمار کاملاً دقیق است یعنى اگر در برخى از آمارهاى دیگر به خاطر ضعف نظام هاى آمارگیرى تردید داریم، به این آمار اتکاى زیادى داریم، چون کد ملى هر کسى که کار برایش تولید شده ثبت شد؛ از هر کسى که کار تولید کرده گواهى بیمه خواستیم، چون این فرد باید به حساب بیمه وجه واریز کند. چه بیمه خویش فرما و چه بیمه دیگر. فرقى نمى کند هر کسى که مى خواهد بیمه بشود، باید این وجه را واریز کند. کسى که شغل ندارد، مطمئناً پولى واریز نمى کند. با ثبت کارت ملى کنترل کردیم؛ با بیمه کنترل کردیم و با بازرسى هاى دیگر هم کنترل کردیم تا به این آمار رسیدیم.

 

در سال ?? هم تاکنون بیش از یک میلیون و ??? هزار شغل ایجاد شده که این هم در این باره یک رکورد است. به نظرم بخش هاى دیگر را هم باید بررسى کنیم.

 

امسال تا اواخر بهمن صادرات غیر نفتى ما به عدد ?? میلیارد دلار رسید و برآورد مى کنیم تا پایان اسفند ماه این رقم از ?? میلیارد دلار بگذرد که واقعاً فوق العاده است. دقت کنید که در برنامه چهارم توسعه پیش بینى شده بود که امسال ??‎/? میلیارد دلار صادرات غیر نفتى داشته باشیم ولى خوشبختانه ما تقریباً به دو برابر این عدد رسیدیم. حالا بعضى مى گویند که افزایش قیمت نفت موجب این رقم شده است. اگر همین افزایش قیمت را هم حساب کنیم، باز هم در صادرات غیر نفتى جهش داریم.

 

واقعاً عجیب است که بعضى ها مى گویند دولت صادرات غیر نفتى ندارد. مى گویند ما پتروشیمى را تولید کردیم. در حالى که همین پتروشیمى را دولت نهم تکمیل کرد، به بار دهى و صادرات رساند، پتروشیمى هاى دیگرى هم تولید کرد و به صادرات رساند. خب این نشانه کارآمدى نیست؟ پس کارآمدى یعنى چه؟ این که ?? میلیارد دلار صادرات غیر نفتى برنامه را به ?? میلیارد دلار مى رساند، کارآمدى نیست؟ من نمى دانم بعضى ها که عدد مى دهند و مى گویند طبق برنامه عمل نشده، این عدد ها را از کجا آورده اند. آنها بیایند مبناى محاسباتى خودشان را به ما بگویند. براساس چه شاخص هایى حرف مى زنند که مى گویند طبق برنامه عمل نشده است.

 

در کشاورزى هم با این که همچنان رشد خود را حفظ کردیم، توانستیم به صادرات گندم هم برسیم. به افزایش تولید بسیارى از محصولات کشاورزى رسیدیم که این موضوع موجب شده ایران جزو ?? کشور تولید کننده محصولات کشاورزى سردرختى باشد. همچنین توانستیم در جمع کشورهاى تولید کننده غلات دنیا باشیم. اینها جزو شاخص هاى رشد تولیدات کشاورزى است که امسال توانستیم در اوج این رشد باشیم.

 

در رشد صنعتى هم به عدد ??‎/? رسیدیم. رشد کلى کشور هم با محاسبه نفت به ?‎/? رسیده که این جزو بهترین نرخ رشد هاى کشوراست. البته نرخ رشد بدون نفت هم محاسبه شده است که رئیس بانک مرکزى اعلام مى کند.یک اتفاق مهم دیگرى که ان شاءالله اعلام خواهد شد، کاهش رشد فاصله دهک هاى طبقاتى است که این اتفاق مبارک براى اولین بار در تاریخ کشور افتاده است. این اتفاق از نظر محاسبات اقتصادى معانى ارزشمندى دارد که حتماً باید تحلیل شود و تداوم پیدا کند. این موضوع هم در محاسبات مى تواند یک رکورد باشد.

 

من به چند عدد و رقم دیگر هم اشاره مى کنم. مثلاً در تولید علم امسال نسبت به سال هاى گذشته رکورد داشته ایم؛ در حوزه هاى مختلفى مثل ثبت اختراعات و اکتشافات. اختراعات جوان ها و دانشمندان ما امسال در تاریخ کشور بى سابقه بوده است.

 

در پزشکى، داروسازى، محصولات صنعتى و غیره به عدد هاى شاخصى رسیده ایم، اما یک شاخص برجسته دیگر در حوزه تولید علم، تولید مقالات علمى در سال ?? است که در مجلات معتبر ISI مطرح مى شود. ما سال ?? حدود سه هزار و ??? مقاله علمى تولید کرده ایم، اما در سال ?? بالاى ? هزار و ??? مقاله علمى تولید کرده ایم.

 

در سال ?? ترکیه با تولید ?? هزار مقاله علمى اولین کشور منطقه از این حیث بوده و در سال ?? این تعداد را به ?? هزار مقاله رسانده است، یعنى ?? درصد رشد داشته، اما کشور ما در این مدت از سه هزار و ??? مقاله به تولید ? هزار و ??? مقاله رسیده است، یعنى رشد تولید مقالات علمى ما در این سه سال رقمى بیشتر از ??? درصد است. این رشد تولید علمى، اولین رشد تولید علم در جهان است.

 

البته ترکیه در ارائه رشد تولید علم کشورش، مقالات داخلى را هم اعمال مى کند.

 

بله، درست است، اما رشد علمى که ما براى کشورمان محاسبه مى کنیم براساس آمار ISI است و مقالات داخلى را اعمال نمى کنیم. با این حال این رکورد قابل توجه و ارزنده است.

 

در بعد فرهنگى هم رشد چشمگیرى بویژه در تولید فیلم داشتیم، ضمن این که نسبت به گذشته کسب جوایز بین المللى فیلم هاى تولیدى هم افزایش داشته است.

 

شاید بهتر است درباره قیمت مسکن هم صحبت کنیم. این هم براى خودش یک رکورد بود و مردم در این باره بسیار حساس اند.

 

در مسکن، صرفاً گرانى طبیعى اثرگذار نبود بلکه گرانى غیر طبیعى هم داشتیم. برخى از منابع در حوزه مسکن توزیع شد و این به التهاب بازار مسکن و افزایش قیمت آن دامن زد. بحث عمومى تورم یک مشکل جدى در جامعه و یک دغدغه بسیار جدى در دولت است. متخصصین و وزراى اقتصادى در دولت به طور جدى در حال بررسى این معضل هستند و پیگیرى مى کنند و امیدواریم تا حدى کنترل شود، اما آنچه اطلاعات من در این باره یارى مى کند این است که ما سه نوع عوامل تأثیر گذار در افزایش قیمت مسکن داشتیم. یک نوع عوامل اجتناب ناپذیر است که در اختیار دولت نیست، یک نوع عوامل اجتناب ناپذیر است که در اختیار ماست و یک نوع هم عوامل اجتناب پذیر است. این عوامل را باید از هم تفکیک کنیم. این عوامل در ایجاد تورم نقش دارند. عوامل اجتناب ناپذیرى که در اختیار دولت نیست، موضوع تورم جهانى است. اغلب کشورها الآن با تورم مواجه شده اند.

 

چین به بیشترین نرخ تورم در طول تاریخش رسیده است.

 

بله. در برخى از کشورهاى حاشیه خلیج فارس هم که بعضاً برخى از نرخ ها تا ?? سال ثابت مانده بود، الآن تورم بى سابقه اى دارند. همان طور که اعلام شد، در دنیا محصولات غذایى ?? درصد گران شده است. مصالح ساختمانى، فولاد، مشتقات فلزات و مشتقات نفتى و پتروشیمى به طرز بى سابقه اى در دنیا با افزایش قیمت مواجه شده اند. ببینید هر اونس طلا به هزار دلار نزدیک شده است. این واقعاً تحولات و تورم بزرگى در دنیاست و طبعاً تأثیر زیادى بر اقتصاد ما هم خواهد داشت، چون ما بعضى از محصولات را وارد مى کنیم و ورود این تورم به کشورمان اجتناب ناپذیر است.

 

بخشى از تورم هم محصول عوامل اجتناب ناپذیر داخلى است که در اختیار ماست ولى اینجا بحث تصمیم مدیریتى مطرح مى شود. آیا انتخاب بکنیم یا نکنیم. به عنوان مثال، ایجاد مسکن، درآمد و ایجاد فعالیت عمرانى براى کشور بسیار مهم است. مطمئناً وقتى براى ایجاد اشتغال پول توزیع مى شود، وقتى براى تولید مسکن هزینه مى شود و پول در جامعه توزیع مى شود، وقتى براى فعالیت هاى عمرانى بودجه هزینه و توزیع مى شود، این گردش پول ها تورم زاست. قدرت خرید جامعه را بالا مى برد و وقتى قدرت خرید افزایش پیدا کرد، مطمئناً قیمت کالاها هم افزایش پیدا مى کند.

 

این عوامل، اجتناب ناپذیر ولى در اختیار دولت است. دولت مى تواند این را انتخاب کند و یا این که انتخاب نکند. دقت کنید، اگر ما مى خواهیم تولید مسکن داشته باشیم، اگر مى خواهیم تولید اشتغال داشته باشیم و اگر مى خواهیم توسعه عمرانى داشته باشیم، باید تورم را بپذیریم. طبیعى است که براى تحقق این اهداف باید تورم را تا حدودى بپذیریم. این یک اصل اقتصادى است که «ایجاد شغل از ایجاد تورم اولى است» چرا که به نفع جامعه است.

 

یک بخش از تورم هم اجتناب پذیر است و مربوط به سبک هاى مدیریتى مى شود. اگر تصمیمات مدیریتى خوب اتخاذ شود، تورم کاهش مى یابد و اگر برخى خوب اتخاذ نشود، تورم ایجاد مى کند. مثل موضوع بانک ها که آقاى رئیس جمهور به آن اشاره کردند. کنترل نشدن بانک ها به تورم دامن زد. این را الآن داریم کنترل مى کنیم و اقدامات بانک مرکزى سبب شد که تورم ما تا حدودى مهار شود.

 

تداوم این مسیر بستگى به تدابیر و تصمیمات مدیریتى دارد.

 

تورم یک مشکل جدى براى مردم است که باید به طور اساسى مدیریت شود، اما واقعیت آن، این است که به خاطر عوامل جهانى، به خاطر شدت عملیاتى که در کشور انجام مى شود، به خاطر پرداخت هایى که به کارمندان داریم، به خاطر افزایش حقوق ها و غیره، تلقى ما این است که اگر در وضعیت دیگرى بود، تورم دو برابر بیشتر از نرخ کنونى بود. تورمى که ما تحویل گرفتیم، ?? درصد بود. این تورم را در سال اول به ?? درصد کاهش دادیم، اما به خاطر حجم فعالیت ها و تورم جهانى، الآن به ?? درصد رسیده است.

 

تورم کنونى نسبت به تورم گذشته وحشتناک نیست. در کشور، تورم ?? درصدى هم داشته ایم. این تورم بدون حضور حجم فعالیت ها و عوامل دخیل در تورم بوده است. عملاً الآن با یک تورم ?? درصدى مواجهیم که از نظر ما با تدابیرى که اندیشیده مى شود، کاهش خواهد یافت.

 

بخش عظیمى از فعالیت ها، عمرانى است. این فعالیت ها چه میزان رشد داشته است؟

 

من یک آمار کلى مى دهم و یک آمار جزئى و منطقه اى. آمار کلى ما این است که فعالیت هاى عمرانى در سال ?? حدود پنج هزار و ??? میلیارد تومان بوده و امسال فعالیت عمرانى ما به ?? هزار میلیارد تومان بالغ شده است و سال آینده این فعالیت ها را تا ?? هزار میلیارد تومان طراحى کردیم. حالا اگر بتوانیم ?? درصد این فعالیت ها را عملى کنیم، رقمى حدود ?? هزار میلیارد تومان در سال آینده باید هزینه کنیم.

 

این یک جهش فوق العاده است، یعنى این که در سال ?? سه برابر سال ?? عملیات کلان عمرانى انجام دادیم.اما پروژه هاى خرد و استانى؛ از سال ?? تا الآن که کل برنامه سوم و سه سال برنامه چهارم را شامل مى شود، در کل کشور ??? هزار و ??? پروژه  اجرا شده است. اعتبار در نظر گرفته شده براى این پروژه ها هم بیش از ?? هزار میلیارد تومان بوده است. از این تعداد ?? هزار و ??? پروژه در دولت نهم شروع شده است. یعنى ?? درصد کل پروژه هاى عمرانى در سه سال اخیر در دولت نهم بوده است. در پنج سال پایانى دولت گذشته کل پروژه هایى که آغاز شده، چیزى معادل ?? هزار و ??? پروژه است که ?? درصد کل این پروژه ها مى شود.

 

از این تعداد فقط ?? هزار و ??? پروژه در پایان آن دولت خاتمه یافته است و بقیه این پروژه ها که ?? هزار و ??? پروژه مى شود، در دولت نهم تکمیل شده و ? هزار و ??? پروژه را هم در حال تکمیل داریم. ببینید این که مى گویم جهش در فعالیت عمرانى، این به شهادت ارقام و اعتبار است.از ?? هزار و ??? پروژه اى که در دولت جدید آغاز کردیم، ?? هزار و ?? پروژه را به بهره بردارى رسانده ایم، یعنى در این مدت ?? درصد این پروژه ها تمام شده است.

 

یکى از خسارت هاى بزرگ در کشور، طول انجام پروژه است. ما عمر پروژه هاى ملى را هم از ? سال به هفت سال کاهش دادیم و سرعت پروژه هاى کوچک و منطقه اى را هم افزایش دادیم و البته با حجم جهشى. این واقعاً یک رکورد بى سابقه است. واقعاً یک انقلاب در فعالیت هاى عمرانى است. باید گفت با این آمار و ارقام، سال ?? سال رکوردها بود. 


نوشته شده توسط: محمد حق دوست


ِْلیست کل یادداشت های این وبلاگ

ادامه فعالیت در وبلاگ قابلمه بدست
لری کینگ هم به سخنان هاشمی استناد کرد
هانیبال الخاص و ناصر حجازی!
سری ششم کلیپهای "رویای سرطانی"
ترور در روز رأی اعتماد
اللهم عجل لولیک الفرج
سری پنجم کلیپهای "رویای سرطانی"
سری چهارم کلیپهای "رویای سرطانی"
قانونی ترین دزدی قرن!
سری سوم کلیپهای 'رؤیای سرطانی'
اهانت به رهبری، مردم و احمدینژاد از جایگاه وکیل مدافعی سران فتنه
تقدیم به نخبه بیبصیرت "علی.م": عمرسعد شمایید که پیمان شکنید!
آوای مرگ بر موسوی سخنرانی سید حسن را نیمه تمام گذاشت
عظیم ترین نماز جمعه تاریخ اسلام به امامت رهبر معظم انقلاب
عدهای در صف دشمنان امام ادعای مالکیت انحصاری خط امام را دارند
[همه عناوین(671)][عناوین آرشیوشده]

خانه
مدیریت
پست الکترونیک
شناسنامه
 RSS 
 Atom 



:: کل بازدیدها ::
499353


:: بازدیدهای امروز ::
45


:: بازدیدهای دیروز ::
45



:: درباره من ::

محمد حق دوست
بسم الله الرحمن الرحیم اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و جعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه . این وبلاگ رو راه انداختم تا از مردی دفاع کنم که آماج حملات بی رحمانه و بی شرمانه دشمنان خارجی و مخالفین داخلی قرار گرفته . کسی که تنها جرمش خدمت و نوکری ملت ایرانه ، کسی که معنای واقعی یک رئیس جمهور رو برای مردم به تصویر کشید ، کسی که ثابت کرد با دین هم میشه حکومت کرد ، کسی که ثابت کرد افکار امام به زباله دان تاریخ نپیوسته، کسی که بعد از چندین سال آوای دلنشین اللهم عجل لولیک الفرج رو در سراسر گیتی طنین انداز کرد ، کسی که یاد و خاطره رجایی رو در ذهن مردم زنده کرد ، کسی که نظام های ظالمانه و ناعادلانه حاکم بر دنیا رو به سخره گرفت . کسی که ...

:: لینک به وبلاگ ::


:: پیوندهای روزانه::

آقای مطهری! دانشگاه آزاد هم تقصیر مناظره است؟! [41]
وقف دانشگاه آزاد ، دزدی بزرگ [45]
لاریجانی : من به وظیفه ام عمل کرده ام [11]
از کیف انگلیسی تا کیف آزادی [9]
مطالبه حقوق مستضعفین از نمایندگان جاسبی گرا+ شماره موبایل [33]
مسئله دانشگاه آزاد و آزمون فساد ستیزی نظام [20]
اصولگرایان اصول را بخاطر آورید! [6]
وکیل الرعایا یا وکیل الدانشگاه آزاد؟ [10]
مجلسی که انگار از جنس مردم نیست [13]
اکنون پس از 20 سال... [51]
آیا سید حسن پیام مردم را شنید؟ + فیلم [267]
موسوی و کروبی در سالگرد رحلت امام(ره) چه می‌کنند؟! [48]
نظر رهبر انقلاب در مورد الله اکبر گفتن سبزها [43]
چرا سخنرانی سید حسن نیمه تمام ماند ؟ [25]
واکنش مردم به سیدحسن نوعی هشدار بود [23]
[آرشیو(162)]


:: فهرست موضوعی یادداشت ها::

کلیپ[7] . احمدی نژاد[6] . دانلود[5] . صهیونیسم[5] . هاشمی[5] . موسوی[5] . کلیپ[2] . سفرهای استانی[2] . قالیباف[2] . سید حسن خمینی[2] . خاتمی[2] . انتخابات88[2] . انرژی هسته ای . انقلاب بنزین . تقلب . توهم . جاسوس . جلبک سبز . جنبش سبز . جنگ نرم . حداد عادل . حماسه 88 . خواص . دانشگاه آزاد . دانشگاه از هفت دولت آزاد . احمدی نژاد، خاتمی ، هاشمی . افسادطلبان . اقتصادی . امام خامنه ای . انتخاب دهم . انتخابات مجلس . شریعتمداری . شهید آیت . شیرین خانم عبادی . صانعی . دکتر احمدی نژاد . دکتر عباسی . ژنو ، کلمبیای2 . سبز لجنی . سبزلجنی . سخنرانی ها . کاربردهای انرژی هسته ای . کروبی . سونامی سوم تیر . سیاست خارجی . ضدغرب . طرح تحول اقتصادی . غزه . کلیپ، دانلود، صهیونیسم . نامه ننگین 2003 . هسته ای . وطن فروش . وطن فروشها . یکه تازی در کلمبیا . گفت و شنود کیهان . گفتگوی تلویزیونی . ما می توانیم . متفرقه . مطهری . مناسبتها . مناظره . منتظری .


:: آرشیو ::

**کلیپ**
آرشیو اخبار(88-1386)
آرشیو دسته بندی شده اخبار(88-1386)
آرشیو مطالب 87
سبزترین ها
پول مارو پس بگیر
این سبز و آن سبز
مناظره 10 میلیونی
13 آبان


:: دوستان من (لینک) ::

احمدی نژاد
بسیج جهانی
منطقه ممنوعه
گردباد
بیداری
چلغوز
فصل انتظار
خیلی دور _ خیلی نزدیک
موشک انداز
حزب اللهی مدرنیته
خمینیسم
ارزش خبر
خاتمی نیوز
رجانیوز
خبرنگار مسلمان
مصائب احمدی نژاد
بچه های سوم تیر
اختاپوس
خاکریزیسم
انصارنیوز
محراب اندیشه
ریاست جمهوری اسلامی ایران
روزنامه کیهان
روزنامه قدس
گاه نوشتهایی درباره ی هیچ چیز و همه چی
نسل یبدار
ولایت
پارتیزان
نصیحت به مسئولین جامعه اسلامی
جنبش
وبلاگ بحر
اریکه ایی ازنوع نوشتن
هجوم خاموش
ناگفته ها
یاوران دکتر احمدی نژاد
لاهوت
طنزهای خفن سیاسی
بوی خوش ظهور
بروبچز دبیرستان روشنگر
آواز پرجبرئیل
طنز کاظم
اصولگرا
روزنامه ایران
هجوم خاموش
پرس تی وی
آزادی بیان
برنانیوز
اندیشکده (دکتر عباسی)
مهرنیوز
وبلاگ رسمی دوستداران و منتقدان دکتراحمدی نژاد
خبرگزاری فارس
نیم نگاهی به ...
پرونده ویژه
مرکز بررسی های استراتژیک
اخبار و رویدادهای جنجالی
روایت های آسمانی
شهید چمران
نگرانی
نسل برتر
بهترین وبلاگ دنیا
سرمستانه
نگرانی
دانشگاه از هفت دولت آزاد
وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد
صراحت
تارنگاشت های یک زن مسلمان
تاملات
افتضاح ملی
تمهیدات برای حضور و ظهور
آهستان
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
منطقه ممنوعه
وبلاگ گروهی فصل انتظار
من و روزهایم
بوی خوش ظهور

در گوشی با خدا
شُکوه منطق ایرانى
شاعرانه
همسنگری
اجتماعی سیاسی
شریف نیوز
همولایتی
روایتی دیگر
مهراوه من
نشریه طنز ستون آزاد
محمد پرسپولیسی
دکتر محمد علی رامین
گام آخر
دکتر شهبازی
کوکب هدایت
اول خدا دوم آقا سوم دکتر
کهف
اکینانیوز

احمدی نژاد FANZ
Mafia Online Game
خدمت
ما در شب تاریخ تا صبح بیداریم
نمازخانه بوستان بهاره
خبرگزاری عصر ایران
دیپلماسی ایرانی
یادگارهای ماندگار
درد نوشته های دانشجوی مسلمان
پایگاه خبری جام
دنیای جوانی
پایگاه خبری سپهر
روزنامه عدالتخواه سیاست روز
نشریه پرتو سخن
آیینه
یالثارات الحسین
انصارنیوز
فاطمه رجبی
حدیث نفس
اسلام حقیقی
پیاده تا عرش
شمیم نینوا
جزیره دانلود 2008
رایحه خدمت
دولت ۷۰ میلیونی
رجایی زمان
دکتر احمدی نژاد
سایه نیوز
آبادگران ایران اسلامی
حامی
جعبه جادویی
جزیره تنهایی های من
امید آخر
شمیم
علافی از دیار ابهر
بیا تا برویم
عمو اکبر
فرقه اصلاحیه
نسیم وصل
عصر بیداری
اینجا چراغی روشن است
علی اکبر جوانفکر
خصوصی نیست ... !
در التهاب انتظار فرج...
بسیجی سیاسی
پرواز
شلیکهای خاتمی
جهاد مجازی
شهسوار دل
احمدی نژاد فانز
وبلاگ گروهی موج
۞ مرکز دانلود ایرانیان ۞
ایرانی تمام عیار
رجایی زمان 2
خاتمی ، نه
مجمع وبلاگ نویسان حامی دولت اسلامی
انتقاد
حامیان دولت اسلامی
تداوم
کنایه
شبکه ایران
رییس جمهور ایرانیان
احمدی نژاد مرد خدا
فراماسونری ویهود
بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی پزشکی
استاذنا
استقامت
استناد
یوزارسیف
جنبش دعوت
توپ تانک بسیجی
یااباصالح فدات
ما می توانیم
پایگاه خبری قلم پرس
کلمه نیوز
چرا احمدی نژاد ؟
جنـبش پیامـکی احـمدی نـژاد
وبلاگ کاریکاتور هولوکاست
دولت مهر
پایگاه اطلاع رسانی مهرورزی
پایگاه اطلاع رسانی سحر
امتداد مهر
مردی از جنس مردم
ابـــوحـامـد
تقلب سبز
سیاست روز
صبح بیداری
مازیار بیژنی (کاریکاتور)
دولت اسلامی
تلخندک


:: لوگوی دوستان من ::










:: خبرنامه ::