وبلاگ :
يادداشت :
احمدي نژاد را خسته كنيد
نظرات :
0
خصوصي ،
9
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
سيد مسعود
همچنين طي دو سال و نيم گذشته مطالبات معوق شبکه بانکي سه برابر استاندارد بينالمللي است که ناشي از پرداخت تسهيلات به طرحهاي زود بازده است. در حال حاضر بانک مرکزي سياست انقباضي در پيش گرفته و براي جلوگيري از رشد نقدينگي و تورم پرداخت وام بانکي را محدود کرده است. اين محدوديت با مخالفت وزارت کار روبهروست زيرا اين وزارتخانه نگران آن است برنامه جديد بانک مرکزي باعث کاهش تسهيلات براي ايجاد بنگاههاي زودبازده شود و عملا اجراي اين طرح را متوقف کند. داوود دانشجعفري، وزير پيشين اقتصاد و دارايي، در روز کنارهگيري از اين سمت با انتقاد از آقاي جهرمي و طرح بنگاههاي زودبازده گفت هر چه خود او و بانک مرکزي تلاش کردند تا وزير کار را متقاعد کنند که چاپ اسکناس براي ايجاد اشتغال مفيد نيست اما موفق نشدهاند. با وجود آنکه وزارت کار از ايجاد سه ميليون شغل در صورت محقق شدن اين برنامه دولت خبر ميدهد اما اين وزارتخانه اعلام کرده در سال جاري از پذيرش طرح جديد خودداري ميکند زيرا به گفته وزير کار، نزديک به ?? هزار ميليارد تومان (معادل ?? ميليارد دلار) طرح در بانکها داريم.
به گفته برخي کارشناسان، تصميم وزارت کار براي محدود کردن پذيرش طرح جديد در سال جاري، نشانه آن است که طرح بنگاههاي زودبازده به نتيجه مورد نظر نرسيده و نميتواند به تنهايي مشکلگشاي بيکاري باشد. در چنين شرايطي مردم از دولت انتظار دارند جوابگوي ميلياردها دلار پولي که به پاي اين طرحها ريخته است باشد. اما دولت به جاي اعتراف به اشتباهي اينچنين پرهزينه راه سادهتري در اختيار دارد: توسل به عدد و رقم و شغلهاي کاغذي که به جاي نمود در جامعه خود را روي کاغذهايي با آرم مرکز آمار ايران نشان ميدهند.
ابهام در
شيوه
خلق آمار
اعلام کاهش نرخ بيکاري به 9/ 6 درصد در بهار 87 بيش از همه اقتصاددانان را متعجب کرده است. آنان به آمار دولتي با ترديد نگاه ميکنند چراکه معتقدند هر آمار اقتصادي بايد بازتاب حقيقي خود را در جامعه داشته باشد و نه صرفا روي کاغذ. دکتر بهمن آرمان در اينباره معتقد است «آثار آمارهاي اقتصادي که از سوي دولت ارائه ميشود بايد در جامعه احساس شود.» اين اقتصاددان در گفتوگو با سايت آفتاب تاکيد کرد «زماني نرخ بيکاري کاهش مييابد که سرمايهگذاريهاي مولد و فعاليتهاي عمراني نظير سدسازي، ساخت آزادراهها و حتي فعاليتهاي بخش خدمات افزايش داشته باشند و در صورتي ميتوان پذيرفت که نرخ بيکاري کاهشيافته که سهم بيمههاي اجتماعي اجباري افزايش يابند و در مورد بيمه بيکاري ارقام ثبت شده روند کاهندهاي داشته باشند.»
دکتر آرمان تصريح کرد: «از آنجا که آمار دولت در مورد کاهش نرخ بيکاري مصاديق علمي ندارد و بازتاب آن در جامعه مشاهده نميشود نميتوان آن را به سادگي پذيرفت و تنها به چنين آمارهايي اکتفا کرد.» وي با تاکيد بر اينکه دولت عملکرد مثبتي در سرمايهگذاريهاي مولد اقتصادي نداشته است گفت: «اگر دولت تاکنون در اين جهت اقدام اساسي داشته بهتر است فهرست آن را منتشر کنيم تا هم رسانهها و هم کارشناسان از آن با اطلاع شوند در غير اينصورت چگونه و با چه معياري در مورد کاهش نرخ بيکاري آمار ارائه ميشود.» او در پايان تاکيد کرد: «بهتر است دولت در کنار چنين آمارهايي فعاليت و سرمايهگذاريهاي مولد خود را نيز تشريح کند تا عوامل تغيير و بهبود شاخصهاي اقتصادي براي کارشناسان نيز قابل لمس باشد!»
پاسخ
جالبه اگه آماري كه دولت اعلام ميكنه به نفع دولت باشه ميگين غيرواقعيه ولي اگه همين آمار به ضرر دولت باشه اونو پتك ميكنين و به سر دولت ميزنين ... بهتره جواب رو از يكي از كساني كه فايده طرح بنگاههاي زودبازه رو لمس كرده بخوني :حدود يکسال پس از آنکه مرد کرواتي صنعت ايران در جمع رئيس جمهور و در حضور صنعتگران و معدنکاران، از اقدام رئيس جمهور در کاهش نرخ سود بانکي تجليل کرده و حتي گفته بود حاضر است دست رئيس جمهور و وزير صنايع را بخاطر اين تصميم که در حمايت از توليدکنندگان و مقابله با دلالان و نزول خواران گرفته شده است، ببوسد، وي بار ديگر در سخناني که حاوي دغدغه هاي توليدگران بود، از انتقادات به طرح بنگاههاي زودبازه دولت به ظلم به احمدي نژاد تعبير کرد.به گزارش رجانيوز، هادي غنيمي فرد رئيس خانه صنعت و معدن ايران که در آخرين سال دولت خاتمي تلويحاً وي را سفسطه گري توصيف کرده بود که عمر دولت را به اين روش تلف کرد، در نخستين همايش بين المللي مبلمان، طراحي و دکوراسيون داخلي که امروز برگزار شد، خطاب به انتقادکنندگان از طرح بنگاههاي زودبازده گفت: کساني که اين ايرادات را مطرح مي کنند، وقتي نوبت به خودشان مي رسد براي هرکاري که مي خواهند انجام دهند، 8 سال وقت طلب مي کنند. حالي که احمدي نژاد تنها 3 سال است که رئيس جمهورشده و حدود يک سال و نيم از طرح بنگاههاي زود بازده وي مي گذرد. وي ادامه داد: ايرادگيران انتظار دارند دراين مدت کم اين طرح به بار بنشيند که انتظاري بيجا است. چرا شلوغش مي کنيد و نمي گذاريد که اين طرح مهم به ثمر بنشيند وبعد درباره اش اظهار نظر کنيد؟ غنيمي فرد تسهيلات زودبازده را توصيه سازمان ملل متحد به کشورهاي درحال توسعه دانست و گفت: از نظر من بنگاههاي زودبازده ، مقدس هستند. وي گفت: ساخت کارخانه هاي بزرگ علاوه بر تخصيص صدهاميليارد دلار دهها سال به طول مي انجامد اما بنگاههاي زود بازده خيلي زود وباهزينه کم به بار مي نشيند که باعث اشتغال خيل عظيم جوانان خواهد شد. هادي غنيمي فرد يا همان مرد کرواتي صنعت ايران سال گذشته در جمع صنعتگران خطاب به رئيس جمهور گفته بود: «رئيسجمهور محبوب، وزاري محبوب از طرف 80 هزار واحد صنعتي و توليدي وظيفه دارم به شما بگويم: سپاس، سپاس، سپاس. کار امسالتان کارستان بود، اگر مقاومت شما نبود با سروصداي نزولخواران نميتوانستيم به نرخ 12 درصدي برسيم. آنها ميخواستند ما را (صنعتگران) در برابر شما فشل کند.» وي به عنوان نماد توليدکنندگان صنعتي فراري از دلالي هنوز به تئوري هاي اقتصادي احمدي نژاد باور دارد و از آنها دفاع مي کند.